Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα

ΣΤΗΛΕΣ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ_Αυτοψία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Μενδώνη στα έργα συντήρησης του Ναού του Ολυμπίου Διός που χρηματοδοτούνται με 3,5 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020

Γ. Πατούλης: «Συνεργαζόμαστε στενά με την Υπουργό Λ. Μενδώνη και συμβάλλουμε έμπρακτα στην ανάδειξη και συντήρηση εμβληματικών πολιτιστικών μνημείων που ενισχύουν το πολιτιστικό αποτύπωμα της Αττικής και αποτελούν τουριστικό πόλο έλξης»

​Αυτοψία στο έργο «στερέωσης και συντήρησης του Ναού του Ολυμπίου Διός» πραγματοποίησαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. Η Υπουργός και ο Περιφερειάρχης, συνοδευόμενοι από το Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου, τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόση, τον Διευθυντή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Σ. Νικολαρόπουλο  και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΠΟΑ, επιθεώρησαν τα έργα δομικής αποκατάστασης και συντήρησης, τα οποία ξεκίνησαν πρόσφατα και υλοποιούνται με χρηματοδότηση  3,5 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020.

Πρόκειται για σημαντικά έργα συντήρησης μεγάλης κλίμακας που πραγματοποιούνται για πρώτη φορά στο μνημείο το οποίο έχει διαγνωσμένα χρόνια προβλήματα δομικής ευστάθειας και επιδείνωσης της φθοράς του υλικού του. Το έργο έχει εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ήδη από το 2018, ωστόσο λόγω γραφειοκρατικών ζητημάτων δεν είχε προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό. Με παρεμβάσεις της Υπουργού και του Περιφερειάρχη τα ζητήματα που υπήρχαν ξεπεράστηκαν και η υλοποίηση του έχει ήδη επιταχυνθεί με στόχο να ολοκληρωθεί εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου.

Η Υπουργός και ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκαν για την πορεία των έργων από τον υπεύθυνο παρακολούθησης του έργου Αρχιτέκτων Μηχανικό της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων του ΥΠΟΑ  Δρ Μιχάλη Λεφαντζή, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν σε δηλώσεις.

Για περισσότερα διαβάστε στο αρχείο που ακολουθεί.

Σχετικά αρχεία
Συνημμένο Μέγεθος
Δελτίο Τύπου (88 KB) 88 KB