Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020, ύψους 2 εκ. ευρώ η ανέγερση του 8ου Γυμνασίου Ιλίου

Υπεγράφη σήμερα η απόφαση ένταξης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τον Δήμαρχο Ιλίου Ν. Ζενέτο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚτΥπ Θ. Γιάνναρη

Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει έμπρακτα στην κάλυψη ελλείψεων σχολικών υποδομών. Η αποτελεσματική θωράκιση των σχολικών κτιρίων και η ασφάλεια των παιδιά μας, είναι για εμάς ζητήματα ύψιστης προτεραιότητας»

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η επίλυση του σημαντικού προβλήματος έλλειψης κτιριακών υποδομών για τη φιλοξενία του 8ου Γυμνασίου Ιλίου, μετά την εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης ύψους 2 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής. Να σημειωθεί ότι συνολικά η Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΠΕΠ Αττικής, χρηματοδοτεί  30 σχολικές υποδομές συνολικού προϋπολογισμού 62,5 εκ. ευρώ.

Μετά από μια σειρά πρωτοβουλιών και ενεργειών του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη σήμερα υπεγράφη η απόφαση ένταξης του έργου το οποίο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη – Αναβάθμιση Στοχευμένων Υποδομών Εκπαίδευσης» του Ε.Π. «Αττική». Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 1.965.000,00 €.

Η Απόφαση Ένταξης υπεγράφη στο Δημαρχείο Ιλίου από τον  Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τον Δήμαρχο Ιλίου Ν. Ζενέτο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚτΥπ Θ. Γιάνναρη. Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΚτΥπ, αναφέρθηκαν στο καλό κλίμα συνεργασίας με τον Περιφερειάρχη Αττικής και επισήμαναν ότι ο κ. Πατούλης και τα στελέχη της Περιφέρειας συνέβαλλαν καθοριστικά προκειμένου να επιλυθεί ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί χρόνια μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.   

Να σημειωθεί ότι στην υπογραφή παρόντες ήταν επίσης ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, ο Πρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε) Τ. Κατσίπος, ο διευθυντής της  ΚτΥπ Α.Ε. Θ Κυριαζόπουλος, ο Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου, ο Γεώργιος Φερεντίνος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ο Δημήτρης Βασιλόπουλος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Υπηρεσίας, η Παναγιώτα Μηλιώνη Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, ο Γεώργιος Φραγκάκης Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και ο Αριστείδης Τσιμόγιαννης Αντιδήμαρχος Αθλητισμού.

Μετά την ολοκλήρωση της υπογραφής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δηλώσεις:

Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει έμπρακτα στην κάλυψη ελλείψεων σχολικών υποδομών. Η αποτελεσματική θωράκιση των σχολικών κτιρίων και η ασφάλεια των παιδιά μας, είναι ζητήματα  ύψιστης προτεραιότητας για την Περιφέρεια Αττικής. Η Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΠΕΠ συμβάλλει έμπρακτα και με σημαντικά κονδύλια προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις που υπάρχουν. Η βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών, η δημιουργία νέων καθώς και η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων αποτελούν βασικές προτεραιότητες μας.  Συνεργαζόμαστε στενά με τους Δήμους, με τα εμπλεκόμενα υπουργεία και με τα στελέχη της  ΚτΥπ Α.Ε. για να επιτευχθεί μια αναπτυξιακή επανεκκίνηση και να υλοποιηθούν σημαντικά έργα υποδομών. Με τη  συνδρομή του δημάρχου του κυρίου Ζενέτου και τη συνεργασία με τα στελέχη της ΚτΥπ Α.Ε., σήμερα υπογράφηκε η απόφαση ένταξης και  χρηματοδότησης κατασκευής ενός νέου σχολείου του 8ου Γυμνασίου. Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η συνεργασία Αυτοδιοίκησης και Κεντρικής Διοίκησης αποδίδει  αποτελέσματα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για την συνεργασία που έχουμε όλο αυτό το διάστημα, τόσο για τη βελτίωση, όσο και για τη δημιουργία καλύτερων υποδομών  για τα παιδιά μας και γενικά για την πόλη του Ιλίου.

Δήμαρχος Ιλίου Ν. Ζενέτος

Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα για το δήμο Ιλίου. Ένα αίτημα δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα. Η συνέπεια του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΚτΥπ συνάντησε την πολιτική βούληση του Γιώργου του Πατούλη, του Περιφερειάρχη μας, ο οποίος σήμερα υπέγραψε την ένταξη του 8ου Γυμνασίου για κατασκευή νέου κτιρίου. Θέλω να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα για αυτό.

Δήλωση Διευθύνοντος Συμβούλου Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. Θ. Γιάνναρη

Συνεχίζεται η εξαιρετική συνεργασία μας με την Περιφέρεια Αττικής. Με τη συνεχή στήριξη του Υπουργού μας, κ. Καραμανλή, με τον έμπειρο και δημιουργικό Δήμαρχο, τον κ. Ζενέτο, εδώ στο Ίλιον, τον Ιούνιο, ξεκινά η δημοπράτηση ακόμα μιας νέας σύγχρονης σχολικής μονάδας. Το 8ο Γυμνάσιο Ιλίου, σύντομα, θα γεμίσει με παιδικές φωνές και πρόσωπα που είναι το μέλλον μας. Η συνεργασία αυτή αποδεικνύει πως κράτος και αυτοδιοίκηση μπορούν να δουλέψουν ευσυνείδητα και με ταχύτητα σε όφελος των πολιτών.

Το έργο

Σύμφωνα με την απόφαση ένταξης το 8ο Γυμνάσιο Ιλίου θα αποτελείται από ένα τριώροφο κτίριο συνολικής δόμησης 1.127,10τ.μ. και επιφάνειας κάτοψης 375,70τ.μ..Το κτίριο θα περιλαμβάνει: χώρους διοίκησης (αναμονή, γραμματεία, αρχείο, γραφείο καθηγητών, γραφείο Διευθυντή/Υποδιευθυντή) Ιατρείο-Αναρρωτήριο Εργαστήριο Φυσικής-Χημείας Χώροι υγιεινής μαθητών (αρρένων, θηλέων),  Χώροι υγιεινής προσωπικού Μηχανοστάσιο Ανελκυστήρα. Επίσης ο  Α’ Όροφος, εμβαδού 375,70τ.μ., θα περιλαμβάνει: Τρεις (3) αίθουσες διδασκαλίας Εργαστήριο Πληροφορικής Μικρό γραφείο Αποθήκη υλικού W.C. και ο  Β’ Όροφος, εμβαδού 375,70τ.μ., θα περιλαμβάνει: Τρεις (3) αίθουσες διδασκαλίας Αίθουσα ξένων γλωσσών Μικρό γραφείο Αποθήκη υλικού W.C. ορόφου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31/12/2023.

 

Σχετικά αρχεία
Φωτογραφίες