Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στο Κερατσίνι. Συζήτηση και ενημέρωση με τον Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χ. Βρεττάκο και αυτοψία στα έργα που εκτελούνται από την Περιφέρεια στην πόλη

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο νέο Κέντρο Υγείας Κερατσινίου που κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής της Περιφέρειας ύψους 3.7 εκ. ευρώ

Γ. Πατούλης: «Με στοχευμένα έργα το Κερατσίνι αναβαθμίζεται και μετατρέπεται σε μία πόλη με σύγχρονο πρόσωπο, λειτουργική και ασφαλής για τους πολίτες της»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε σήμερα το Κερατσίνι όπου μαζί με τον Δήμαρχο της πόλης Χ. Βρεττάκο επιθεώρησε σημαντικά έργα που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής στην πόλη.

Στην επίσκεψη παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σ. Αντωνάκου και ο Διευθυντής Τεχνικών υπηρεσιών Πειραιώς και Νήσων Σ. Παγωτέλης.

Προηγήθηκε ευρεία συζήτηση στο Δημαρχείο με αντικείμενο την πορεία των υπό εκτέλεση έργων αλλά και τις παρεμβάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν και να επιταχυνθούν στο προσεχές διάστημα για την καλύτερη θωράκιση της περιοχής, με έμφαση στην κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, ένα έργο συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού 16 εκ. ευρώ, το οποίο αποτελεί κρίσιμη αντιπλημμυρική παρέμβαση που θα καλύπτει όλη την περιοχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Παράλληλα μεταξύ των έργων που συζητήθηκαν και δρομολογούνται από την Περιφέρεια είναι η βελτίωση παιδικών χαρών, ευρείες αναπλάσεις, ασφαλτοστρώσεις, έργα ανακατασκευής αθλητικών χώρων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Δημαρχείο ο Περιφερειάρχης υπέγραψε δύο προγραμματικές συμβάσεις οι οποίες αφορούν στην ανακατασκευή και συντήρηση υποδομών και εξοπλισμού του κλειστού γυμναστηρίου «Γ. Κασιμάτης» στη Δραπετσώνα, προϋπολογισμού περίπου 300 χιλ. ευρώ και στην επισκευή κερκίδων του γηπέδου σιταποθηκών , προϋπολογισμού περίπου 100 χιλ. ευρώ. 

Γ. Πατούλης: «Το νέο Κέντρο Υγείας αναμένεται να εξυπηρετεί πάνω από 100.000 πολίτες της ευρύτερης περιοχής»

Στους χώρους του νέου υπερσύγχρονου Κέντρου Υγείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής της Περιφέρειας (Άξονας Προτεραιότητας 10) συνολικού προϋπολογισμού 3.7 εκ. ευρώ, ξεναγήθηκε ο κ. Πατούλης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Κερατσίνι.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Υπαίθριων και Λαϊκών Αγορών Σ. Μελάς, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Σ. Βοιδονικόλας και Ε. Μπαρμπαγιάννη και ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Ν. Παπαγεωργίου.  

Το νέο Κέντρο Υγείας διαθέτει δεκατέσσερα εξεταστήρια Γενικής Ιατρικής και Παθολογίας, Γυναικολογικό και Παιδιατρικό Τμήμα, Οδοντιατρείο, Μικροβιολογικό Εργαστήριο, Ακτινολογικό και αίθουσες υπερήχων, μικροεπεμβάσεων και ανάνηψης, με σκοπό να προσφέρει σε πάνω από100.000 πολίτες της πόλης αλλά και ευρύτερα στους κατοίκους της Β’ Πειραιά υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης. Επίσης θα έχει τη δυνατότητα 24ωρης νοσηλείας. Παράλληλα με τη λειτουργία του αναμένεται να αποσυμφορήσει σημαντικά τα δύο νοσοκομεία της περιοχής (Γενικό Κρατικό Νίκαιας και Τζάνειο).

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης επισήμανε τα εξής:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα το Κερατσίνι όπου είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον άξιο Δήμαρχο της πόλης Χ. Βρεττάκο με τον οποίο είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση μαζί και με την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κα Αντωνάκου και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής, με αντικείμενο τα έργα που έχουν δρομολογηθεί, αλλά και εκείνα τα οποία βρίσκονται στην διαδικασία

εκτέλεσης από την Περιφέρεια Αττικής. Όλες οι παρεμβάσεις μας στόχο έχουν τον εκσυγχρονισμό της πόλης, την καλύτερη θωράκισή της αλλά και την αναβάθμισή της.

Πρόκειται για έργα που σχετίζονται με την αντιπλημμυρική θωράκιση και τη διευθέτηση των όμβριων υδάτων, τη βελτίωση εγκαταστάσεων άθλησης αλλά και ευρείες αναπλάσεις. Επισκεφθήκαμε επίσης το αστικού τύπου Κέντρο Υγείας, ένα από τα σημαντικότερα κατά τη γνώμη μου, Κέντρα Υγείας της χώρας, το οποίο είναι άρτιο και ικανό να παρέχει όλες τις υπηρεσίες υγείας, που απαιτούνται για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των πολιτών της περιοχής. Αρτιότητα που αποτυπώνεται και σε ότι αφορά τους χώρους βραχείας νοσηλείας και ανάνηψης, αλλά και γενικότερα σε ό,τι απαιτείται, ώστε ο πολίτης να μπορεί να απολαμβάνει την καλύτερη δυνατή υγειονομική φροντίδα σε επίπεδο πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Με την στελέχωσή του με το απαραίτητο έμψυχο δυναμικό από το Υπουργείο Υγείας, για το οποίο σύντομα θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα, το Κέντρο Υγείας θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεικνύει καθημερινά το πόσο μπορεί να προσφέρει στους πολίτες. Ως Περιφέρεια Αττικής συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην προσπάθεια που γίνεται σε όλη την Αττική και βέβαια εδώ στο Κερατσίνι, προκειμένου να βελτιώσουμε ουσιαστικά τη ζωή των πολιτών. Προχωράμε».  

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χ. Βρεττάκος επισήμανε τα εξής:

«Καλωσορίσαμε τον κ. Περιφερειάρχη σε ένα έργο που αποτελεί μια νίκη της Αυτοδιοίκησης του Α’ και Β’ βαθμού. Καταφέραμε γρήγορα και απρόσκοπτα, παρόλο που υπήρξαν και εκλογές στο μεταξύ, να δημιουργήσουμε ένα χώρο, ο οποίος είναι εξαιρετικός. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση κέρδισε το συγκεκριμένο στοίχημα, τώρα μένει να το κερδίσει και η κυβέρνηση. Να στελεχώσει δηλαδή γρήγορα αυτό το χώρο με το απαραίτητο προσωπικό, χωρίς το "άλλοθι" της πανδημίας, αλλά αντίθετα επ΄αφορμής αυτής και της αντιμετώπισής της. Να αποκτήσουμε δηλαδή ένα Κέντρο Υγείας που να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ανθρώπων της πόλης μας.

Επίσκεψη στα έργα ανάπλασης που εκτελεί η Περιφέρεια στο Καστράκι

Ο Περιφερειάρχης Αττικής μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς Σ. Αντωνάκου επισκέφθηκαν επίσης την περιοχή Καστράκι όπου η Περιφέρεια εκτελεί έργα ανάπλασης, συνολικού προϋπολογισμού 3.5 εκ. ευρώ.

Ειδικότερα οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ανακατασκευή και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου συνολικού εμβαδού 20.883 τ.μ, την αποπεράτωση του υφιστάμενων αναψυκτηρίου και ανοικτού κυκλικού υπαίθριου θεάτρου, αλλά και την κατασκευή νέας παιδικής χαράς.

«Ακόμη ένα έργο, το οποίο παρέμενε "κολλημένο" τα προηγούμενα χρόνια επανεκκινεί μετά από τις συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειάς μας και μπαίνει πάλι σε τροχιά υλοποίησης με τη συνδρομή όλων μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Σημαντικά έργα εδώ στο Κερατσίνι, όπως διαπιστώνω έχουν μπει σε σταθερή τροχιά υλοποίησης. Υπάρχουν, βεβαίως, οι δυσκολίες που προκύπτουν από το γεγονός ότι η περιοχή παρουσιάζει αρχαιολογικό ενδιαφέρον, όμως με σεβασμό στην Ιστορία και τον πολιτισμό μας, προχωράμε σταθερά στην υλοποίηση των παρεμβάσεων που απαιτούνται προκειμένου να τονωθεί η αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής.»

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σ. Αντωνάκου επισήμανε τα εξής:

 «Αποτελεί τιμή για εμάς η παρουσία, εδώ στο Καστράκι Δραπετσώνας, του Περιφερειάρχη Αττικής, σε ένα έργο για το οποίο έχει δείξει το ενδιαφέρον του από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας. Είναι ένα έργο που παρουσιάζει σημαντικές δυσκολίες εξαιτίας της γειτνίασής του με αρχαιολογικό χώρο από τον οποίο προκύπτουν αρκετά ευρήματα. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις, αλλά ακόμη και κίνδυνος να μην υλοποιηθεί ποτέ το έργο αυτό. Με τις στοχευμένες παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη κ. Πατούλη το έργο, όχι μόνο επανεκκίνησε αλλά προχωρά και με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς. Εκτιμούμε ότι θα ανταποκριθούμε στους χρόνους υλοποίησής του, καθώς πρόκειται για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για ολόκληρη την Δραπετσώνα».

Σχετικά αρχεία
Φωτογραφίες