Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Διαγωνισμός Regiostars 2023

Αξιότιμοι Δικαιούχοι Περιφέρειας Αττικής,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ξεκίνησε  ο διαγωνισμός για τα βραβεία RegioStars​ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2023.

REGIOSTARS ονομάζεται ο ετήσιος διαγωνισμός που διοργανώνει η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) από το 2008, όπου βραβεύονται τα καλύτερα έργα που χρηματοδοτούνται από την πολιτική συνοχής και τα οποία διακρίνονται για την αριστεία τους και τις νέες προσεγγίσεις που υιοθετούν προς την περιφερειακή ανάπτυξη.

Από αυτή τη χρονιά, οι υπεύθυνοι υλοποίησης των έργων των προγραμμάτων μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις, οι οποίες συνδέονται με τους στόχους πολιτικής της περιόδου προγραμματισμού 2021-2027 και αφορούν στις ακόλουθες έξι θεματικές κατηγορίες: 

  • Ανταγωνιστική και έξυπνη Ευρώπη
  • Πράσινη Ευρώπη»
  • Συνδεδεμένη Ευρώπη
  • Κοινωνική και συμπεριληπτική Ευρώπη
  • Η Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες
  • και το θέμα της χρονιάς 2023 που είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων.​​

Οι αιτήσεις αφορούν ολοκληρωμένα έργα που άρχισαν μετά την 1/1/2014 και που έχουν λάβει χρηματοδότηση είτε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ή το Ταμείο Συνοχής, ή το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ή το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, ή έργο στο πλαίσιο οποιουδήποτε σκέλους προγραμμάτων Interreg.

Μια ομάδα υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκών εμπειρογνωμόνων στους αντίστοιχους τομείς θα αξιολογήσει τις υποβληθείσες αιτήσεις και θα επιλέξει τους φιναλίστ.

Οι φιναλίστ θα προσκληθούν σε έναν «τελικό γύρο» επιλογής κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων στις Βρυξέλλες.

Τα βραβεία θα ανακοινωθούν σε τελετή απονομής στην Όστραβα της Τσεχίας, στις 16 Νοεμβρίου 2023.

Οι νικητές των έξι κατηγοριών θα επωφεληθούν από μια τοπική εκστρατεία επικοινωνίας, η διαχείριση της οποίας θα γίνει σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) για την προώθηση των βραβευμένων δραστηριοτήτων στην περιοχή.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως τις 31 Μαΐου 2023, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ψηφίσει το αγαπημένο του έργο για το «Βραβείο του Κοινού» ανάμεσα στους φιναλίστ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις 6 θεματικές κατηγορίες και τα κριτήρια επιλεξιμότητας και βράβευσης δείτε τον οδηγό για την υποβολή αιτήσεων.

Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση .

Πληροφορίες:

Γιάννα Κρόκου, Υπεύθυνη Δημοσιότητας, Στέλεχος Μονάδας Α΄

Τηλ. Επικ.: 213 150 1546

Άγγελος Σπηλιώτης, Προϊστάμενος Μονάδας Α΄

Τηλ. Επικ.: 231 150 1538

Με εκτίμηση,

ΕΥΔ Προγράμματος "ΑΤΤΙΚΗ"