Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις_MIS 5051043

Δικαιούχος
ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Φορέας υλοποίησης
ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Πρόοδος
Σε εξέλιξη
Κατάσταση
ΟΧΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΗΜΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020 (αναμένεται να ολοκληρωθεί 30-09-2023)
Προϋπολογισμός
2.598.200 €
Προγραμματική περίοδος
ΕΣΠΑ 2014-2020
Άξονας προτεραιότητας
06 - Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον
Θεματικός στόχος
Ανάδειξη υποδομών πολιτισμού – τουρισμού μητροπολιτικής εμβέλειας
Τοποθεσία
Σύνδεσμος Δήμων Νότιας Αττικής: Εθνική Λυρική Σκηνή
Σκοπιμότητα πράξης

Η Πράξη αφορά στη διεξαγωγή μουσικοθεατρικού φεστιβάλ σε 3 δήμους της Νότιας Αττικής: Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου, σε ετήσια βάση,το οποίο θα στοχεύει στην ψυχική και πνευματική καλλιέργεια μέσα από ποικίλες δράσεις. Mε την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου μετουσιώνεται σε πράξη ο κεντρικός τίτλος της Στρατηγικής ΟΧΕ/ΒΑΑ των τριών Δήμων καθώς δημιουργείται ένας νέος θεσμός στον πολιτιστικό χάρτη της Αττικής, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων γύρω από το μουσικό θέατρο, ενώ διατηρείται και αξιοποιείται η πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής αλλά και της Αττικής συνολικά, με την παραγωγή δράσεων σύγχρονου πολιτισμού. 
Επιπλέον, δίνεται η ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς να συνεργαστούν με την Λυρική Σκηνή, αφήνοντας πρωτότυπο στίγμα στους δήμους αλλά και εκδόσεις που θα μπορούν να κυκλοφορήσουν σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, αναδεικνύοντας τους τρεις δήμους πρωτοπόρους στο χώρο του μουσικού θεάτρου, καθώς και να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο για την καθιέρωση του θεσμού και την επανάληψη σχετικών δράσεων στο μέλλον και σε συνεργασία με άλλους φορείς.
 

Συνοπτική περιγραφή

Μέσω της παρούσας Πράξης προβλέπεται η υλοποίηση μιας δέσμης εκδηλώσεων και δράσεων πολιτιστικού χαρακτήρα για 250.000 ωφελούμενους, που είναι κάτοικοι ή επισκέπτες των Δήμων Καλλιθέας, Παλ. Φαλήρου και Αλίμου.Οι εκδηλώσεις και δράσεις λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο (2021-2023) στις αρχές του καλοκαιριού (τρίτη εβδομάδα του Ιουνίου) και διαρκούν τρεις ημέρες. Το τριήμερο αυτό φεστιβάλ ονομάζεται "Λυρικός Νότος". Εξαίρεση, χρονικά, αποτελεί η Δράση «Booklover's Point» που υλοποιείται κατά την διάρκεια του χειμώνα εκάστου έτους.
Συνολικά με την υλοποίηση της πράξης επιδιώκεται:

  • Η κινητοποίηση και η συμμετοχή των πολιτών των τριών δήμων αλλά και των κατοίκων των υπόλοιπων δήμων της Αττικής και – γιατί όχι; - θεατών από όλη την Ελλάδα, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και εθνικότητας σε εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου 
  • Η έναρξη ενός νέου θεσμού στους τρεις Δήμους (τριήμερο εκδηλώσεων)