Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ολοκλήρωση κτιριακού συγκροτήματος εθνικής πινακοθήκης και μουσείου Αλεξάνδρα Σούτζου_MIS 5002725

Κατηγορία
Δικαιούχος
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Φορέας υλοποίησης
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ
Πρόοδος
Σε εξέλιξη
Κατάσταση
ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ 2014-2020 (Αναμένεται να ολοκληρωθεί: 31/12/2021)
Προϋπολογισμός
9.528.171 €
Προγραμματική περίοδος
ΕΣΠΑ 2014-2020
Άξονας προτεραιότητας
06 - Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον
Θεματικός στόχος
Προστασία Περιβάλλοντος _ Φυσική και Πολιτιστική Κληρονομιά
Τοποθεσία
Δήμος Αθηναίων: Άλσος Στρατού, Γουδή
Σκοπιμότητα πράξης

Το κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης και Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου αποτελεί το θησαυροφυλάκιο Τέχνης του Ελληνικού Πολιτισμού όπου φυλάσσονται και εκτίθενται έργα τέχνης από τον 19ο αιώνα μέχρι και τις αρχές του 20ου. 
Η παρούσα πράξη αφορά στην αποκατάσταση του διατηρητέου κτηρίου Α της Εθνικής Πινακοθήκης και την παράδοσή του έτοιμου για την στέγαση των προβλεπόμενων από τη μουσειογραφική μελέτη έργων τέχνης,  καθώς και όλες τις απαιτούμενες οικοδομικές και Η/Μ εργασίες για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της, συμβάλλοντας στην συνολική προβολή των δραστηριοτήτων της.
 

Συνοπτική περιγραφή

Το έργο αφορά στην ολοκλήρωση του κτηριακού συγκροτήματος Εθνικής Πινακοθήκης και Μουσείου Αλεξ. Σούτζου (Αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου Α και κατασκευή διαμορφώσεων περιβάλλοντος χώρου). Οι εργασίες κατασκευής του κτηρίου Α, που θα ολοκληρωθούν στην παρούσα φάση του έργου, περιλαμβάνουν: Οικοδομικές εργασίες και Εργασίες Η/Μ εγκαταστάσεων.   Επίσης θα γίνουν οικοδομικές και Η/Μ εργασίες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και σύνδεση του Κτηριακού Συγκροτήματος με Ο.Κ.Ω.